Spierpijn na Love 2 Move workshop

Wij zien vaak dat de maat een groot issue is voor dansers, met name in de Quickstep.Doordat je veel verschillende tempo's zoals slows, quicks en quick en quick's danst, maar deze in de Quickstep natuurlijk erg snel zijn, ziet de Quickstep er vaak uit als één grote ren partij. De swing is nauwelijks meer te herkennen in deze dans, ondanks dat dit toch ook een swingdans is

Herman had dit maal de workshop voorbereid. Hij begon met wat basis variaties waar Herman  uitlegde hoe je meer verschil en dynamic kunt krijgen in een simpele variatie. Vervolgens kwamen de welbekende hopjes aan de orde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dames en heren werden hiervoor los gekoppeld van elkaar en mochten solo drie sporthallen heen en weer hoppen. Eerst in langzaam tempo en toen steeds sneller, om dit vervolgens ook met elkaar te proberen. 

Tot slot nog de grote wisseltruc om dit ook eens met een andere partner te proberen en de chaos was compleet.
Veel geleerd, maar ook vooral veel gelachen. De paren zouden nog dagen lang spierpijn hebben, maar ook Herman had gelukkig spierpijn de volgende dag.
Hopelijk gaan we na deze workshop weer wat meer muzikaliteit en duidelijkheid terug zien in de Quickstep!

Wij willen iedereen bedanken voor hun aanwezigheid en hun super enthausiaste inzet. Nu eerst de feestdagen en volgend jaar gaan we weer verder. Kijk voor de volgende data van de L2M workshops onder het kopje Lessen&workshops&trainingen.

Tot 2013 !