WK in Blackpool

Na een week rustig aan te hebben gedaan om het lichaam weer op te laden, gingen wij op zaterdag 17 november onderweg naar Blackpool. Dit voelde heel raar, gezien wij íeder jaar naar Blackpool gaan, maar dan in mei. We mochten in het Imperial hotel overnachten, één van de duurste hotels in Blackpool. In de avond genoten van een lekker diner en toen naar bed. De planning voor de wedstrijd dag op zondag was top. 11:30 uur bus naar wedstrijd, in dansen tussen 12:00-13:00 uur, 14:00 uur begin wedstrijd. Hier zou het dan om gaan, de WK beker:

Wat was het weer prachtig om op die vloer te mogen dansen. Herman ging helemaal los. Alle bekende Engelse leraren zaten ook weer langs de kant en zo voelde het echt  als Blackpool in mei. Er deden 66 paren mee en in de tweede ronde gingen we terug naar de 48. Daar zaten wij in. De 24 zou erg lastig worden, maar vol goede moed dansten we voor wat we waard waren. De oranje jurk deed het ook erg goed en Michèle was de enige met die kleur.
We waren helaas niet door naar de 24,  maar wat een top veld. Dit maal was het een open WK. Dus in plaats van twee paren per land, waren er bijvoorbeeld 12 paren uit Japan, 8 paren uit de USA en 6 paren uit Engeland. Wat een geweld.

Tussen iedere ronde zat precies 20 min. We vlogen door de dag en om 18:00 uur was de wedstrijd helemaal afgelopen. Dus in 4 uur een heel WK afgewerkt, wow. Dit was ook zwaar voor de allerbesten, de finalisten. Je kon duidelijk zien dat de Italiaanse jongens het best getraind waren en zo kwam er ook een andere uitslag uit dan normaal. Leuk om te zien dat zelfs de besten het zwaar hadden en de jury dit ook in hun beoordeling mee namen.
Tot slot hadden we om 19:00 uur een afsluitend diner en zo lagen we om 22:00 uur al weer in bed. Wat heerlijk want de volgende ochtend zouden we al weer vroeg terugreizen.
In 2014 zal het WK weer in Blackpool zijn, we kijken er al naar uit.