Een hele week in Assen

Maandag ochtend 5 november stonden we al weer op de vloer voor onze eerste les. Een driedaags trainingskamp is al jaren onderdeel van de Dutch Open in Assen.  Voor ons weer even de kans om weer in de ballroom dansen te komen na het vele trainen van de Showdance. Wat een inspiratie je weer krijgt van allemaal top trainers en dansers bij elkaar, heerlijk.

Op donderdag werd traditie getrouw het  NK professionals standaard gehouden. We hadden weer bijna 30 man kunnen optrommelen om ons te supporten. Tevens was onze hoofdsponsor QueenE de gehele week aanwezig met een grote stand en had twee tafels aan de vloer. Zoveel support langs de kant geeft een NK ook echt een NK gevoel. In een knal oranje jurk ( hup Holland hup ) dansten we onze eerste ronde. Maar in de finale zouden de plaatsen worden gegeven door de juryleden. Als intro dans voor de finale een Weense wals. En daar gingen we, helemaal los. We zijn voor de derde keer op rij Nederlands kampioen geworden met alle gewone dansen. Wat geeft dat toch een heerlijk gevoel als je op dat podium staat en het volkslied voor je wordt gespeeld. Allen bedankt die er voor ons waren, volgend jaar weer?...

Hier kunt u ons NK bekijken:

http://www.youtube.com/watch?v=lXOqglLo560

De volgende dag was de Showdance aan de beurt.

Wij hadden ons hiervoor af willen melden na de ramp van het EK de zaterdag ervoor. Maar Fred Bijster (organisator van de Dutch Open) vond dat grote onzin en wilde ons met hoed laten dansen. Probleem opgelost en tijd voor revanche!!! De nummer 1 en 2 van het EK deden ook mee, dus het zou een mooie strijd gaan worden. We hebben heerlijk gedanst en echt de show kunnen neerzetten zoals die ook bedoeld was met de titel" it's all in the head". We hebben uiteindelijk de bronzen medaille behaald, wat ons zeker een finale plek had opgeleverd op het afgelopen EK. Dit was voor ons toch een bevestiging dat het goed was.

Op de zondag gingen we nog een laatste keer naar Assen voor de professionals Open Standaard. De hele wereld top was aanwezig, dit omdat de week er op het WK in Blackpool zou zijn. Een mooie gelegenheid voor de paren om een grote wedstrijd te dansen ter voorbereiding op dat WK.. Voor ons was het wat zwaar om in 1 week 4 wedstrijden en 3 dagen trainingskamp te dansen. Gelukkig hadden we meerdere heats en hebben we iedere dans toch goed neer kunnen zetten. We zijn uiteindelijk in de 24 gekomen. De halve finale was ongelofelijk sterk, dus we mochten tevreden zijn om nog 7 crossen te hebben gekregen en op de 19e plaats te eindigen. Nu even uitrusten en dan volgende week het WK in Blackpool!