H & M in Zuid-Afrika, jureren, demonstreren en lessen geven, maar vooral genieten!!!

 

 Walking with the cheetah !!!

Voor de vierde keer binnen een jaar keerde we terug naar Zuid-Afrika. Het was al weer een jaar geleden sinds we voor het eerst voet zette aan Afrikaanse bodem. Die bodem, en de mensen en dieren die het bevolken, zijn ons zeer dierbaar geworden en we spreken nu al over ons "tweede thuis". Ook dit jaar waren we uitgenodigd om de wedstrijd van Paul en Sandy Smuts-Steyn te jureren. Die wedstrijd vind plaats in Johannesburg in de Big Top Arena van het Carnaval City casino en hotel. Super groot en een perfecte plek voor een wedstrijd. 

Net als vorig jaar waren Peter en Karin Lokkart ook weer van de partij. Ook zij werden vorig jaar spontaan verliefd op Zuid-Afrika en kwamen dus weer graag terug. Het is zelfs zo erg dat ze na de wedstrijd nog eens 3 weken door het Kruger park gingen trekken. Dit jaar hebben ze de hele Big 5 gespot!!! Ook dit jaar hebben ze de wedstrijd weer gesponsord en van allerlei dansartikelen voorzien. De minder bedeelden kregen manden vol spullen, waar ze anders geen geld voor hebben. Echt fantastisch van QueenE. 

Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat dansen de deelnemers de longen uit hun lijf. Het mooie van deze wedstrijd is de diversiteit van de deelnemers en dansen. Jong en oud bindt de strijd aan in verschillende leeftijdsklassen en niveaus. Ook is er de open klasse waar iedereen aan mee kan doen. Met een toename van bijna 100% was het een heel stuk drukker dan vorig jaar. Voor ons was het als jury dan ook hard werken en lang lans de vloer staan.

 

Daarnaast verzorgden we ook nog twee demonstraties. Nou is dat niet zo bijzonder, maar de manier waarop des te meer. Michèle haar koffer was namelijk niet in Zuid-Afrika aangekomen. Dat is natuurlijk al vervelend genoeg, maar deze keer nog erger want Michèle had voor het eerst (en weer voor het laatst) haar show jurken, schoenen en make-up in de koffer gedaan.Het duurde uiteindelijk vier dagen voordat de koffer weer terecht was. Maar ondertussen moest er wel gejureerd en gedemonstreerd worden. De reiskleding volstond als jureer kleding en voor de show werden jurken, schoenen en make-up geleend. Gelukkig had Herman de showmuziek in zijn koffer zitten. Al met al ging het allemaal prima en waren we na een hele lange dag doodop, en hongerig. 
 wat doe je als het laat is en je wilt nog wat eten? Juist, de Mac. Die is overal ter wereld te vinden, altijd open en je weet wat je krijgt. De big Mac is ook in Afrika hetzelfde!!!

Na de wedstrijd op zaterdag, stond er voor zondag alleen een workshop op het programma. Na onze bevindingen te hebben bedoeld zijn we samen aan de slag gegaan en waren de twee uren zo voorbij. Daarna een lekkere steak gegeten bij het bekende restaurant Spur en daarna door naar bed.
Van maandag tot vrijdag hebben we lessen gegeven, die zeer goed ontvangen werden. Voor ons een genot om samen te werken met zeer gemotiveerde en fanatieke leerlingen. Eigenlijk net zoals thuis dus!!!  

 

We werden we op de vrijdag morgen mee genomen voor een vlucht over Johannesburg. De oudste zoon van de dansleraren Paul en Sandy is piloot en nam ons mee voor een bijzonder vlucht over Soweto, Soccer City en andere mooie plaatsen. Ondanks de mooie beelden waren we ook weer blij om met beide voeten op de grond te staan. De vlucht was nogal heftig geweest met veel turbulentie. Als je dan al een tijdje niets meer hebt gegeten ga je dat wel voelen.

Zaterdag was onze enige vrije dag en daar hebben we gebruik van gemaakt. Tiffany en haar moeder Lou-An namen ons mee naar het net buiten Johannesburg gelegen Lion Park. Daarna hebben we met cheeta's gelopen en kleine leeuwtjes geaaid. Wat een beleving!!! Daarnaast staat het Lion Prak bekend om haar witte leeuwen. De film White Lion werd gemaakt met de leeuw die in dit park leeft. We hebben genoten van de interactie met de dieren, waarna de dag op vertrouwde wijze bij restaurant Fahrenheit werd afgesloten. En zo ook onze trip. Na een gezellige braai op zondagmiddag vertrokken we met veel moeite weer uit Zuid-Afrika. Maar in november gaan we weer terug.

 

 

Nu eerst genieten van ons nieuwe huis in Leusden. Dat is en blijft ons eerste thuis!!!