Super NK NADB voor onze L2M paren !!!

Michèle en ik hebben in de loop der jaren heel wat NK's gedanst. De voorbereidingen voor zo'n NK brengen vaak spanningen met zich mee. En de redenen zijn legio; Is mijn jurk op tijd klaar? Weet ik de passen nog wel? Is onze conditie goed genoeg? Gaan we de 1ste plaats wel halen? Enzovoort, enzovoort. Er waren NK's bij waar we zo druk bezig waren met het plakken van de jurk, dat er van trainen niks kwam en Michèle last had gekregen van haar nek door het voorover zitten om de steentjes te kunnen plakken.
Aangezien dit niet ons NK was, zou je denken dat de spanning en stress een stuk minder was. Niet echt. Als coach en trainer leef je net zo hard met de paren mee alsof je zelf zou dansen. De laatste weken voor een NK bereid je de paren zo goed mogelijk voor. Dit kan/moet op meer gebieden dan alleen het fysieke. De spanning van de paren wordt dan ook voelbaar bij de coach en die kon niet wachten tot het zover was. We keken dan ook erg uit naar het weekend van 11 en 12 mei. Gelukkig waren de love 2 move paren erg goed voorbereid en in een goede en positieve stemming. Iedereen had er zin in.

Op zaterdag (11 mei) was het, traditie getrouw, de beurt aan de senioren. De bekende plek aan de vloer werd weer ingenomen en omgetoverd tot Love 2 move land. De ballonnen en spandoeken werden opgehangen en de bekende sambaballen en pompoenen werden alvast klaar gelegd. De strijd kon beginnen!!!

Maar voor er één maat gespeeld was, waren we het eerste paar al kwijt. Johan had donderdag tijdens de training een spier verrekt, of misschien wel gescheurd, en voelde tijdens het indansen dat het niet ging en moest zich afmelden. Het was een zeer slecht begin van de wedstrijd, want Johan en Nel waren zo goed in vorm en helemaal klaar om hoge ogen te gaan gooien. Maar Johan en Nel lieten zich niet kennen en hebben beide dagen de logen uit hun lijf geschreeuwd voor de andere paren. Super bedankt, wat een team spirit!!!

Het eerste paar dat in actie kwam waren Ed en Evelien in de SIII A. Dit eerste seizoen verloopt geweldig en meerdere 1ste plaatsen zijn al binnen gehaald. Ook deze wedstrijd dansten ze weer geweldig en dat resulteerde in een 2de plaats en promotie naar de SIII Hoofdklasse. Van harte!!! Daarnaast kwamen ze ook uit in de SIV Hoofdklasse waar ze een zeer verdienstelijke 5 de plaats behaalden.

De familie Kuiper was dit NK zeker op dreef. Vanaf de eerste ronde stonden ze er goed bij, wat resulteerde in directe plaatsing in de kwart finale SIII Hoofdklasse. In de die kwart finale ging het nog wat beter wat voldoende zou moeten zijn voor een halve finale plek. Met een 13de plaats zat het er na de kwart finale dus op. Één plaatsering te weinig. Zonde. Maar goed gedanst en de taken prima uitgevoerd. 

Alex en Els kwamen in de SII B en SI B in actie. Ook zij hebben zich heel goed aan de taken gehouden en dat werd in beide klassen beloond met. Een rechtstreekse doorplaatsing naar de halve finale. In de SI B was dit helaas het eindstation en werden ze 8ste, maar in de SII B haalden ze wel de finale en eindigden uiteindelijk op een zeer mooie 4de plaats.

Net als Ed en Evelien, zijn Kees en Kirsten ook zo'n succes verhaal. Jaren niet gedanst, vorig jaar weer begonnen en in het eerste seizoen na jaren meteen 1ste prijzen behalen. Het is dan af en toe alsof ze even in een droomwereld leven. Deze zaterdag was zo'n dag. Ook Kees en Kirsten kwamen uit in de SII B en SI B. Ook zij direct doorgeplaatst, maar ook geplaatst voor beide finales. Het sprookje werd echt compleet toen bleek dat ze in beide klassen 1 ste waren geworden en promoveerden naar de SII A en SI A. Van harte met dit geweldige resultaat. 

Van te voren wisten we dat een finale plaats moeilijk zou worden voor Stefan en José. Een plekje beide beste 12 zou al goed zij, gezien het sterke veld. Toen bleek dat maar 10 paren zich plaatsten voor de halve finale werd die opdracht nog moeilijker. Maar gelukkig dansten Stefan en José hun beste kampioenschap tot nu toe, wat uiteindelijk resulteerde in een plek bij die beste 10 paren. Goed gedaan en ga zo door!!!

Evert en Margriet waren net bij het love 2 move team, toen het NK 2012 al werd gehouden. Ze behaalden toen vrij verrassend de finale en werden 6de. De finale bestond toen uit 4 love 2 move paren en 2 van buitenaf. Dit seizoen begon opmerkelijk met 7x winst op rij voor Evert en Margriet. Ze wilde nog beter en hun niveau omhoog brengen. Dat betekende veel nieuwe informatie en nadenken en hard werken. Toen waren er opeens 2de en 3de plaatsen tijdens de wedstrijden. De laatste weken alles op het NK gezet en dat heeft geholpen. Ze werden kampioen en zijn gepromoveerd naar de SI Hoofdklasse. Proficiat!!!

In de SI Hoofdklasse kwamen 3 Love 2 Move paren aan de start. De bronzen medaille winnaars van vorig jaar; Marco en Agnes, vorig seizoen gepromoveerde Willem en christel en net gepromoveerde Marc en Karen. De twee laatst genoemde paren wisten dat de finale er niet zou in zitten. Teveel goede paren nog voor hun. Maar een plaatsje bij de beste 12 lag binnen de mogelijkheden. Na de eerste ronde moesten beide paren herkansen. In die herkansing dansten Willem en Christel de beste ronde van die dag en plaatsten zich voor de halve finale. Ook Marc en Karen gingen goed en mochten ook aantreden in de halve finale. Dat was voor beide paren het eindstation,maar dan is er op het NK nog de runner-up finale waarin de plaatsen 7 t/m 12 worden verdeeld. Hier was het erg spannend en per dans verdeeld.

Willem en Christel hadden hun kruit verschoten in de eerdere rondes, maar werden toch mooi 10de. Hier de uitslagen per dans: 2 6 4 2 5

Marc en Karen dansten in de runner-up finale juist hun beste ronde. Daarmee behaalden zij de 11de plaats, wat hun doelstelling van "niet laatste worden" ruim overtrof. 

Marco en Agnes waren vanuit de eerste ronde meteen doorgeplaatst en schaarden zich ook onder de finalisten van deze dag. Vorig jaar dus een derde plaats, maar dat moest dit jaar beter. De laatste maanden mooie nationale en internationale resultaten neer gezet en elke keer als beste Nederlander geëindigd. Maar een NK is toch iets anders en een regerend kampioen verslaan is moeilijk. Speciaal voor de finale was er een nieuwe jurk gemaakt die Agnes werkelijk verbluffend stond. De eerste klap was een daalder waard!!! Vorig jaar was het dansen niet goed genoeg om te kunnen winnen, maar dit jaar was dat wel anders. Van alle kanten hoorden we positieve reacties op hun dansen en dat het wel eens de dag zou kunnen zijn. Dat bleek ook, want met 3 gewonnen dansen en 2 dansen tweede, mogen Marco en Agnes zich kampioen van Nederland noemen in de SI Hoofdklasse!!! Wat een geweldig resultaat en een kroon op het harde werken. 

En met die titel zat de eerste dag van het NK erop. Wat een oogst!!! 4 kampioenen en 4 promoties, het kon niet op. Daar werd dan ook op gedronken en om 00.30 werden we verzocht het pand te verlaten, want ze moesten sluiten.


Zondag 12 mei:
Fris en fruitig waren we om 09.00 weer in de zaal voor de volgende dag. Vandaag was het de beurt aan de junioren van het team. Minder dan vorig jaar. Dat komt door meerdere zwangerschappen in het team. Maar met 4 paren aan de start had het ook slechter gekund. Gelukkig waren er veel dansers van de avond ervoor ook komen kijken, dus de sfeer was ook nu weer super.

Dennis en Sofia deden mee aan het eerste NK debutanten over 6 dansen. Zeg maar de 10 dansen, maar dan voor debutanten. Voor het eerst dus op het programma, maar meer dan 25 paren aan de start. Dennis en Sofia waren beide erg zenuwachtig. Dennis had over alles vragen, ook die niks met dansen te maken hadden, maar na enige duidelijke aanwijzingen was hij weer bij de les en ging het heel goed. Ze waren direct door naar de halve finale en zelfs de finale werd bereikt. Een 6de plaats was hun aandeel en daar was iedereen zeer blij mee, gezien het feit dat ze pas 5 weken samen dansen. 

Jamie en Esmé promoveerden kort geleden naar de C klasse. Daarin hebben ze al een paar keer de derde plaats behaald. Dat is zeer knap als je net gepromoveerd bent. De laatste weken hebben ze hard en duidelijk op een paar punten gewerkt en dat kwam er nu uit. Vanaf de eerste ronde was duidelijk dat ze ook nu mee gingen doen voor eremetaal. De kwart-, halve- en finale werden gehaald. Daarin was lekker veel ruimte en kwamen ze, net als je de rondes daarvoor, erg goed voor de dag. Onder luidde aanmoedigingen dansten ze naar het podium. Derde waren ze niet, dus 1 of 2. Toen de speaker vertelde dat beide paren gelijk geëindigd waren, werd het helemaal spannend. Toen het verlossende woord: 1ste en gepromoveerd!!! Geweldig, wat een knappe prestatie. 

Over Peter en Angelique kunnen we helaas kort zijn. Zeer goed gedanst en hun opdrachten gedaan, maar de herkansing was het eind station. Jammer, maar wij hebben ervan genoten!!!

De laatste love 2 move troef waren Dennis en Masha. Net 5 weken samen, maar meteen eerste bij hun debuut in zevenbergen twee weken geleden. Dus was er toch een verwachtingspatroon. Dat zagen we dan ook terug in het dansen wat niet zo vrij was. Spanning en was stress zorgde ervoor dat ze niet het beste lieten zien. Uiteindelijk toch een mooie 13de plaats, dus net geen halve finale. Tijd is wat ze nodig hebben, dan komt het goed.

En zo eindigde het NK. Wat een lang, maar super leuk en succesvol weekend. Al de prijzen en ervaringen werden afgesloten in het wok restaurant in Almere. Fijn om met z'n allen nog even na te kunnen praten en het ook over andere zaken dan dansen te kunnen hebben.


Michèle en ik prijzen ons zeer gelukkig met zo'n fantastische groep mensen. Jullie hebben zo hard gewerkt en laten zien dat plezier en teamspirit leidden tot mooie dingen en resultaten. Laten we zo doorgaan!!!

Kijk voor het NK verslag van de Love 2 Move paren zelf op www.love2move.nl