Michèle coacht op NK youth en Junioren

Zoals we van de NADB gewend zijn, werd ook het NK voor de Youth en de Junioren gehouden in het Topsportcentrum te Almere. Twee paren zouden hier aan mee doen van ons Love 2 Move Team. Michèle was aanwezig als coach. Herman dit keer niet, omdat hij op deze dag de Amstel gold race aan het fietsen was.
Op zaterdag 13 april om 12:00 uur ging de zaal open en uiteindelijk begon de wedstrijd om 13:30 uur. De vloer lag anders dan op de andere NK's. Hij was wat kleiner en vierkanter. Dit kwam omdat er in de avond ook het NK voor formatieteams werd gehouden en ze de vloer op die afmetingen hadden neergelegd.
De gehele middag stond in het teken van de juvenilles, junioren, youth en tot 21 jaar klasse, in zowel standaard als de latin discipline. Tevens werd er een 10-dansen uitslag bekend gemaakt voor de paren die aan beide disciplines deel hadden genomen.
Wat fijn om te zien dat er weer volle finales waren in alle klassen. De jeugd is de toekomst en het is fijn om te zien dat er weer zoveel jonge paartjes op de vloer staan te dansen.

Als eerste moesten Dennis & Sophia dansen. Dennis is 14 jaar en danst al een aantal jaren bij ons, maar Sophia die pas 12 jaar is, danst nog maar vier weken. En dan bedoel ik ook echt vier weken. Ze heeft nog niet eerder ballroom gedanst en sinds vier weken danst ze met Dennis. Dit was dan ook haar eerste wedstrijd en echt alles was nieuw voor haar. Ze had een prachtig jurkje laten maken speciaal voor dit kampioenschap.  Zelfs haar opa en oma waren speciaal  uit Rusland overgekomen.
Er deden zeven paar mee bij de junioren B standaard en Dennis & Sophia moesten twee finales dansen. Het ging echt super. Geweldig om te zien dat kinderen zoveel plezier met elkaar kunnen hebben. Ze werden uiteindelijk Nederlands Kampioen, wat ze niet aan hadden zien komen, maar ik wel ;-) super!

Vervolgens waren Jamie & Esmé aan de beurt in zowel de standaard als de latin in de youth categorie. De standaard ging echt goed en de tweede finale was het beste standaard dansen wat ik ooit van ze gezien had. Ik had gedacht dat ze tweede konden worden, maar helaas werd dit, een toch mooie, derde plaats. Zo zie je maar, met jurysport weet je het nooit.
In de Latin dansten ze sterk mee in een veld van paren die dicht bij elkaar lagen qua niveau. Jamie & Esmé zijn in de latin vijfde geworden en in 10-dansen behaalden ze de bronzen medaille.

De algemene sfeer was wat tam voor een NK, maar gelukkig hadden we de sambaballen weer meegenomen. Dit werd zeer gewaardeerd door de presentator Robert Boogaard, die er meerdere malen positieve opmerkingen over maakten. Ik zeg maar altijd zo, sfeer maak je zelf en met elkaar...
Tot slot zijn we met zijn allen op de foto gegaan. Aan de linkerkant Dennis & Sophia met familie en aan de rechterkant Jamie & Esmé met hun familie.

Met een zeer trots gevoel verliet ik de sporthal van Almere. Één 5e plaats, twee keer een 3e plaats en zelfs een kampioens paar, wow!
Lees op de Love 2 Move site, www.love2move.nl of klik op de link bovenaan de pagina, voor het verslag van Sophia over deze wedstrijd.