EK Classic Showdance

Hier hadden we lang naar uit gekeken, ons eerste EK Classic Showdance. Alle andere keren konden we wegens blessures of andere onvoorziene zaken niet meedoen. Dus spannend om onze show voor het eerst op een groot podium te laten zien. We zijn op vrijdag 2 november vertrokkennaar Sofia in Bulgarije waar in de avond een openings diner met alle paren hadden en dat waren er nogal wat. Dit doordat niet alleen onze EK Showdance hier werd gehouden, maar ook het EK Latin voor professionals. Dat zou dus smullen worden zaterdag.
Op de zaterdag moesten alle paren hun show dansen om te zien of alles volgens de regels was. Wij hadden als 6de geloot. Wij dansen onze show en alles ging goed. Vol goede moed lopen wij richting de controleur. Hij zei: "als je de hoed weg laat is alles verder prima, maar wissel je de hoed dan wordt je gediskwalificeerd. De hoed is een prop en die zijn verboden". Volgens hem stond dat duidelijk in de regels. Wij hebben natuurlijk oorkonde regels gelezen, maar het blijkbaar anders geïnterpreteerd. Naar onze mening is de hoed geen prop, want hij wisselt alleen tussen ons en komt verder niet op de grond of wordt weggegooid of zo iets. Op het NK en andere wedstrijden was dit geen probleem geweest, maar nu net voor de wedstrijd kwam er een discussie los, die wij verloren. Het was of de hoed weg of je wordt gediskwalificeerd. Nou, hoed bleef dus op bij Herman, wat helaas de hele essentie van de show weghaalde. Maar goed, geen hoed dus. De titel, it is all in the head, ging dus ook niet meer op. We wilde de show toen maar " it is not about the head" noemen, maar we dachten dat toch  niet door iedereen gewaardeerd zou worden.

We hebben tijdens de wedstrijd ons best gedaan zonder hoed, maar omdat we alles hadden gerepeteerd met hoed, vielen er leegtes en waren we alleen maar bezig dat die hoed niet af mocht, want anders werden we gediskwalificeerd. Zo hoor je niet je EK te dansen en was een domper op al onze voorbereidingen die we er voor hadden gedaan. We zijn uiteindelijk 10de geworden, maar hadden dik de finale kunnen halen.
We hoopten met de hoed op te vallen en iets nieuws en vernuftigst neer te zetten. Als je wilt winnen moet je soms wat risico nemen, maar dat pakte deze keer verkeerd uit, helaas.
Zondag weer naar huis en maandag weer direct naar Assen voor een hele week dansen, dus tijd om deze tegenslag te verwerken hadden we niet echt en dat is misschien maar goed geweest ook. Gewoon doorgaan...