International in Brentwood

Samen met Paul & Cynthia, zijn wij op dinsdag 9 oktober richting Engeland afgereisd. Altijd gezellig als mede danscollega's zo goed met elkaar kunnen opschieten en gezamenlijk reizen. Bij aankomst aan het eind van de middag, zijn we eerst even een middag dutje gaan doen, want woensdag zou een hele lange dag gaan worden...
'S avonds lekker wat pasta gegeten en geproost op een succesvolle en plezierige wedstrijd. Om 05:45 uur ging de wekker al om de nodige voorbereidingen te kunnen doen voor de wedstrijd. De Professional Rising Star zou zo rond 10:00 uur beginnen en iedere ronde is belangrijk, dus hebben we ons goed opgewarmd om knallend van start te gaan en zo geschiede.
De eerste rondes gingen top en we zaten er erg goed in. Veel energie, uitstraling en plezier, maar vooral conditioneel en wat constantheid betreft waren we erg sterk. Moet ook wel op een dag waar je misschien wel 7 rondes moet dansen. We zijn uiteindelijk in de beste 24 terecht gekomen. Wij hadden wat hoger gehoopt, gezien wij al eerder  hier de halve hadden gehaald en wij het gevoel hadden in dit veld goede kans te maken om hoog te eindigen. Maar helaas, het is en blijft een jurysport en alleen hun mening telt op dat moment.
Maar de dag was nog niet afgelopen. In de avond zou het echt om de knikkers gaan. De Open Professional standaard met kwalificatie naar de Royal Albert Hall! Wij hebben hier al eens eerder gedanst en we waren er dan ook zeer op gespint om ook dit jaar hier weer te mogen dansen. Alleen de top 46 plaatst zich naar de Royal Albert Hall, dus alleen de crème de la crème van de dansers in zowel de Amateurs als de Professionals,  standaard en latin.
Daar gingen we dan, vol er in, want we waren nog lang niet moe. Alles ging nog wat beter, ja wij hadden al ingedanst en de rest begon maar net : )
We haalden de tweede ronde en nu zou het er echt om gaan. We hebben alles gegeven en kregen hele goede reacties. En nu was het afwachten...
En, helaas, dit jaar niet door naar de Royal Albert Hall. Geen idee waar het aan heeft gelegen, maar soms is het ook gewoon domme pech. Wij zijn dus lekker op donderdag Londen in gegaan, want na 12 jaar dansen in Londen, hadden we nog steeds geen Big Ben gezien. Nou dat is helemaal goed gekomen, in 1 dag hebben wij het volgende gezien: The Tower, The Tower Bridge, Saint Paul's Cathedral, Pizza Express, Harrods, Buckingham Palace, Big Ben, House of Parlements, West Minster Abby, London Eye en nog een keer Pizza Express. Nou dat is toch ook een knappe prestatie!
De komende weken zetten we de ballroom dansen  even op een laag pitje , want op 3 november dansen we de EK Showdance in Bulgarije.